Internetbiztonság

Az informatikai biztonság és az adatvédelem jogi kérdései, jogászi feladatai

Az adatok, információk védelmének kérdései mindig feszegették az informatikai határait. Mivel az információkkal emberek dolgoznak, ezért a biztonsági szakértők munkájában a műszaki feladatok mellett napi szinten merülnek fel az humánum viselkedésével kapcsolatos tudományágak kérdései, kerülnek alkalmazásra a pszichológia vagy a szociológia eszközei. Más oldalról az informatika biztonsága és az adatvédelem legalább annyira jogi kérdés, mint emberi. Sok esetben éppen a jog eszköze az, ami segít a határok kijelölésében, feloldja a "mit szabad és mit nem" dilemmáit.

Az informatika és az adatvédelem határai több helyen is összemosódnak a jogi terület határaival, legyen szó szoftver- vagy szerzői jogvédelemről, vagy éppen a személyes- vagy üzleti titokkal kapcsolatos adatvédelmi kérdésekről. Ezért fontos tehát, hogy egyfajta átjárót nyissunk a két terület között, hogy segítsünk megérteni a szakértőknek: milyen módon segíthetik egymás munkáját.

Az informatikusok számára nem szokatlan, hogy rugalmasnak kell lenniük valamely társterület megismeréséhez, napi munkában történő alkalmazásához. A jogi szakértőkön a sor, hogy megismerve az információ és adatvédelem informatikai oldalát tegyenek egy lépést az IT felé. A Jogi Fórum 2009 október 16-i rendezvénye is ezt elősegítendő tálal fel olyan témákat, amelyek közelebb hozzák egymáshoz a területeket és segítenek megérteni azok működését, problémáit. Az előadók széleskörű konzultációs lehetőséget biztosítanak a jelenlévők részére.

Időpont:

2009. október 16., péntek

Helyszín:

Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet, 1068 Budapest, Városligeti fasor 42.

Ár:

28 500 Ft + áfa

Kedvezmények:

joghallgató | ügyvédjelölt

Regisztrációs lap:

Itt letölthető, nyomtatható, faxolható

A konferencia részletes programja:

Beszámolók

Ügyfélszolgálat: 06 72 534 410 • Fax: 06 1 700 2549 • Email: iroda@jogiforum.hu • iStream.hu Kft. (Cg. 02-09-072551)